Portret van Kiefer

Portret van de broers Kai, Iggy en Ché

Hoewel veel ouders een handycam aanschaffen om de kinderen te kunnen filmen, blijkt dat er in de praktijk toch vaak niet van te komen. Of het filmen lukt nog wel, maar het omzetten van het materiaal in een leuk filmpje schiet er bij in, waardoor de filmpjes nauwelijks bekeken worden.

Investeer de besparing op de videocamera in een of meerdere videoportretten van u kind of kinderen, gemaakt door mij. Ik maak opnames en doe, afhankelijk van de leeftijd van het kind, een kort interview en verwerk dat tot een volledig, maar niet te lang, portret. 

Het portret kan een onderdeel zijn van een serie met intervallen van één of meerdere jaren. Dan ligt de focus van het portret op 'Wie ben je nu en wat zijn je dromen?'. Het portret kan ook een registratie zijn van de hobby van een kind; 'Wat betekent die hobby voor je en hoe ziet het er uit?'

Voor een portret van een kind, volg ik het kind gedurende een dagdeel, eventueel op meerdere locaties, thuis, school, sportclub. Ik doe een kort interview met het kind en maak hiervan een filmpje van ongeveer 5 minuten, een momentopname uit het leven van het kind.

Heeft u meer kinderen? Een broers en zussenportret kan ook. De kinderen vertellen dan juist over elkaar wie ze zijn.